Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет за обслужването при покупка на 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Какво значи скъпа за поддръжка?! Частите на един голф 4 са по-скъпи от нашите белисими. Препоръчвам ти вместо да рискуваш от автокъщи да видиш в раздел продава, има много добри форумни, които заслужават внимание.
    Моята е дизел, адски съм доволен. По двг за 30к км съм сменил само термостат, разхода ми е в града на клима 6.5 литра. Няма какво повече да говоря. Бензина гори доста да...ролките на малкият дизелов двг не са скъпи даже хич.
    sigpic
    Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

КАТО ЗАБРАВИМ ГОЛЕМИЯ РАЗХОД НА ГОРИВО ПРИ БЕНЗИНА И ПРОБЛЕМНИЯ ВАРИАТОР НЕ СА ЛОШИ АВТОМОБИЛИ.КАТО ЦЯЛО ЧАСТИТЕ НЕ СА СКЪПИ-СРАВНЕНИ С НЕМСКИТЕ СИ БРАТЯ.МОЕТО МНЕНИЕ Е ЧЕ ДИЗЕЛА Е ПО-ДОБРИЯ ВАРИАНТ. -ТАКА ЧЕ СМЕЛО НАПРЕД......

Comment

Първоначално публикувано от kevtimov Покажи съобщение
        КАТО ЗАБРАВИМ ГОЛЕМИЯ РАЗХОД НА ГОРИВО ПРИ БЕНЗИНА И ПРОБЛЕМНИЯ ВАРИАТОР НЕ СА ЛОШИ АВТОМОБИЛИ.КАТО ЦЯЛО ЧАСТИТЕ НЕ СА СКЪПИ-СРАВНЕНИ С НЕМСКИТЕ СИ БРАТЯ.МОЕТО МНЕНИЕ Е ЧЕ ДИЗЕЛА Е ПО-ДОБРИЯ ВАРИАНТ. -ТАКА ЧЕ СМЕЛО НАПРЕД......
        ---------------------------------
        Ако използваме и малките букви, ще е още по-добре!

Comment

Здравейте, приятели! От доста време се ровя и чета във форума, но едва сега се реших да се регистрирам. Предстои ми закупуване на автомобил и везните сериозно накланят в полза на 156 - 1,9jtd!
          Относно това, какво трябва да се гледа при покупка, в общи линии вече разбрах, но все пак мисля да я огледа и майстор. Имам само един въпрос и той касае окачването на автомобила. През лятото доста често(уикендите) ходим на пикник и риболов и се налага да се кара по черни и донякъде неравни пътища. В никакъв случай обаче не става въпрос да се катерят баири или за някакви кой знае какви офроуд изпълнения, но все пак...Имам познат, който още преди години се сдоби с чисто нова 156-ца 1,9 jtd и ми сподели, че единстгвеното сериозно нещо, което е правил по колата е окачването на 150 000 км, но му е излязло доста солено. Според него, около тия километри идва нуждата от ремонт по окачването.
          Понеже самият аз не съм много наясно, моля за вашето мнение по въпроса, вярно ли е подобно нещо и наистина ли, когато се налага такъв ремонт става дума за баснословни суми?
          Благодаря предварително на всички!
          По-здрави!

Comment

Долните носачи са по 250 лв./бр., горните - 140 лв. Аз лично съм сменил за 3 години и 48к км. само 2-та долни носача + тампоните на стаб. щанга, които полиуретанови са 40 лв.+120 смяна, но издържат много. Рециклирането на рейката е към 300 лв., но тия неща не се правят всеки ден.
            2014: Deutschland über alles

Comment

Да не говорим, че за 1/3 от тази сума можеш да си рециклираш въпросните носачи с полиуретанови тампони при хората на Ферариста в Ст. загора
              Giulietta 1,6 JTDm 2013
              156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

А рейка втора ръка е 100 лв. или да и оправиш луфтовете за 60-70.
                Цяластно рецеклиране, което е в пъти по -добро от новите части (боклуци) и издържа повече мисля беше на промоция сега за 400 лв предницата!!!
                sigpic
                Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Благодаря за съветите, приятели! Това , че със сигурност има и други вратички за разрешаването на тези проблеми, само ми вдъхва повече увереност. Искам да попитам, понеже живея в момента в Сливен, има ли колеги от тук, които си поддържат колите в читав сервиз в града и евентуално където биха могли да направят добра диагностика. Иначе за Стара Загора разбрах и ако се наложи в крайна сметка там ще поддържам. Благодаря за отговорите!
                  Успешен ден!

Comment

Първоначално публикувано от tashkoff Покажи съобщение
                    Благодаря за съветите, приятели! Това , че със сигурност има и други вратички за разрешаването на тези проблеми, само ми вдъхва повече увереност. Искам да попитам, понеже живея в момента в Сливен, има ли колеги от тук, които си поддържат колите в читав сервиз в града и евентуално където биха могли да направят добра диагностика. Иначе за Стара Загора разбрах и ако се наложи в крайна сметка там ще поддържам. Благодаря за отговорите!
                    Успешен ден!
                    Имаш лично колега.
                    Alfa 156, 2.0 TS
                    VW Vento 1.8- Бившата
                    Не искам богатство, не искам пари, а искам на бирата и бензина старите цени !!!

Comment

Привет на всички колеги!Преди малко се регистрирах във форума.Изключително съм доволен от форумчето.Забелязах,че всички колеги са печени и това много ме радва.Извинявам се предварително ако съм повторил някой колега по напред.Искам да попитам някой работи.Значи от доста време уважавам марката и съм й голям фен.Реших и аз да си взема някоя Алфета и съм се спрял на модела 156.Нямам много и обширни знания,но това което знам и искам да си взема е, бензинов двигател,1.8-2.0,прочетох доста добри мнения ,пък и съм чувал,че са добри варианти.Не ми се иска колата да е от автоборсите от Горубляне и Дупница,обмислям вариант за докарване от чужбина,но нямам никакви връзки.Другия вариант е да следя във форума,от някой колега и в мобилето от човек.Не бързам с покупката, ще мине известно време, да събера една добра сума за една запазена за годините си Алфичка.Исками се да е след 99г,но това означава,че ще е повечко пари,съвсем нормално.Незнам ако не успея да събера за 99-2000 и нагоре,поне някоя 97година мисля,че ще мога да си позволя.Знам,че после ще има и за регистрация,консумативи и подръжка,за това си правя сметката.Изключително много ми харесва модела и просто не мога изобщо и за миг да си помисля за отказване.Исках да се посъветвам с вас,дали да изчакам малко повечко да събера за по новичка ,или след време да си взема 97-98г.Все пак има значителни разлики,но незнам,ще видя ,ще почакам и така.Иначе с гордо вдигната глава искам да се нареча Алфист,член на голямото ни семейство!Поздрави!
                      Last edited by Bobi_156; d.m.y г., 01:10.
                      sigpic

Comment

Привет колега! Добре дошъл! Избора ти е страхотен, но моя съвет е изключително много да внимаваш като купуваш своята кола! Ако трябва дай малко повече пари, но се увери, че колата, която купуваш е в добро състояние, защото 156 е "разглезена" кола и може да ти донесе много проблеми и главоболия, ако разбира се не попаднеш на добра бройка! Затова си отваряй очите и избирай внимателно. Успех!!
                        www.t-auto.bg

Носачи ATEC, Авточасти, Масла Bardahl, Motul, Castrol, Mobil < - клик

Comment

Колега, добре дошъл и от мен! Ако ще си купуваш бензинова забрави за модификациите Twin Spark (форумът бъка от теми защо да не го правиш), има вече достатъчно внесени 2,5 V6 24V 98-99 година за по 3-4000 лв., а ако разходът те плаши слагаш един газов инжекцион и забравяш. Най-подходящият двигател за този тип кола си остава JTD, но при цените и годините, които търсиш това е малко рисковано начинание, понеже съответните коли ще са близо до милиона на километража Ако все пак решиш да си купиш дизел, виж обявите "Продава" във форума, и обърни внимание на тази на колегата krasy k от Ловеч. Мисля, че е добра, обслужена е, застрахована, със сменено турбо и прочее, 2000 година е и струва само 5400. Успех!
                          Last edited by RPWWD; d.m.y г., 13:39.
                          Giulietta 1,6 JTDm 2013
                          156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Привет и от мен, аз лично пък те съветвам да не купуваш дизел на старо, ако не е на макс70-80 000 доказани км.Но който купува по скъпия дизеловдвигател обикновено го кара яко, та на повече години такива коли просто няма...
                            Аз и нов не бих си купил ако не съм таксиметър примерно, ама това е друга тема
                            Бензиновият двигател не създава никакви проблеми, ако е поддържан нормално и ако не мислиш да се съзтезаваш занапред с него, имам предвид да се юркаш яко с 215 км в час примерно и да държиш оборотите на макс, демек над 6 хил.
                            Ако си решил и това има някои процедури, които трябва да предприемеш.Най малкото е да смениш ремъки, масла и прочее основни консумативи.Добре е и да се постави читав чип тогава.Гаранция няма обаче, както има и гръмнали дизеляци, наистина там има по малко проблеми от "гърмене", но пък една нова турбина е по скъпа от целия двигател на бензина, даже може и два да си взмеш, на старо.
                            Като цяло мини диагностика в добър сервиз, в София специално има достатъчно.
                            Аз лично предпочитам нов внос, ако колата си я купуваш от тук, според мен е желателно да няма чипове от съмнителни хора, както и ремонти.Ако няма доказана сервизна подръжка у нас, както и кой и къде е слагал чипа, не се занимавай с такива коли.
                            Не е толкова важно коя година е колата, а в какво състояние е.
                            Last edited by fred; d.m.y г., 18:06.
                            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                            Нагоре по стълбата, която води надолу
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                              Привет и от мен, аз лично пък те съветвам да не купуваш дизел на старо, ако не е на макс 80 000 доказани км.
                              Човека няма пари за 3 годишна кола, бе друже Аз не го съветвам да си купува дизел, а 2,5 V6 Предполагам, че човека ще си купува кола да я кара, не да минава по 5000 км. годишно, т.е. трябва му нещо по-издръжливо. Ако ще минава гореспоменатият километраж не му е нужна 156, а Корса или Пунто.
                              Giulietta 1,6 JTDm 2013
                              156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Много благодаря,на всички отзовали се колеги!Аз не бързам,ще изчакам хубаво и ще реша.Колата я взимам за всекидневно каране,градско и по рядко извънградско.Поздрави!
                                sigpic

Comment

Working...
                                X